Actuele documentaire ‘In dienst van de Vrede’  een terugblik op de missie Unifil.

 

Na de première op 27 maart in Deventer zal deze in diverse bioscoop en theaterzalen in Nederland te zien zijn.

 

Met het landelijk vertonen van deze documentaire hopen wij bij te dragen aan de herkenning van Unifil veteranen en daarmee bij te dragen aan de erkenning van hun inzet. De documentaire is niet alleen interessant voor de Unifil veteraan ze kan juist helpen bij het starten van een dialoog tussen veteranen en andere inwoners. Veel veteranen vertellen zelden over deze missie aan andere dan mede veteranen.

 

 

Algemene info:

 

In de maanden november en december 2023 is er gewerkt aan een documentaire over de Unifil missie in Libanon van 1979-1985. Aan die missie zelf namen de generaals Hans van der Louw en Peter van Uhm deel, Peter werkte ook mee aan deze documentaire. Naast hen 

hebben bijna 9000 Nederlandse militairen, veelal dienstplichtigen, deelgenomen aan deze missie. De laatste functie van Hans van der Louw was chef militair huis ZKH Willem Alexander en Peter van Uhm werd alom bekend als Commandant der strijdkrachten.

 

Maart 2024 is dan ook een bijzondere maand, het is dan precies 45 jaar geleden dat de hoofdmacht van de Nederlandse troepen aankwam in Libanon.

 

Door de gebeurtenissen van 7 oktober en de gevolgen ervan voor Zuid-Libanon is deze documentaire zeer actueel. Voor veel Nederlanders is deze missie en de inzet van dienstplichtigen vrijwel onbekend. Zo werd het eerder al 'de vergeten missie' genoemd.

Veel ex-Unifillers volgen nu dagelijks met spanning het nieuws uit het midden oosten en de vraag of de missie wel nut gehad heeft, wordt veel geuit.

 

De verdere uitleg over de opzet en uitwerking van de documentaire en het programma treft u aan in de bijlage. Net als de planning van de verschillende zalen die al vastliggen, de lijst is dynamisch en groeit nog.

In Dienst Van De Vrede EPK Checkpoint 2 2 Pdf
PDF – 15,2 MB 27 downloads
Bioscoop Vertoningen 2024 In Dienst Van De Vrede Docx
Word – 14,3 KB 25 downloads
Algemene Toelichting Docu In Dienst Van De Vrede Docx
Word – 16,3 KB 24 downloads